6 kõvaks keedetud muna
3 tl jahvatatud koriandriseemneid
1.5 tl tšillipulbrit või paprikapulbrit
1 tl apteegitilliseemneid
1 tl vürtsköömneid
0.5 tl jahvatatud kollajuurt ehk kurkumit
0.5 cm jupp värsket ingverijuurt
2 suurt küüslauguküünt
4 dl kookospiima
2 sl õli
0.5 tl lambaläätse seemneid
0.5 tl apteegitilliseemneid
5 cm jupp kaneelikoort
225 g hakitud sibulat
225 g hakitud tomatit
0.5 laimi mahl
vett (vt koguseid retseptikirjelduses)
Koori keedetud munad ja lõika pikkupidi pooleks.
Pane mikserisse jahvatatud koriander, tšilli- või paprikapulber, apteegitilliseemned ja vürtsköömned, kollajuur, ingver ja küüslauk. Lisa 2 sl vett ja püreesta paksuks pastaks.
Kuumuta potis õli. Lisa lambaläätse- ja apteegitilliseemned ja kaneelikoor, prae 10 sekundit.
Lisa sibul ja prae tasasel tulel klaasjaks.
Lisa vürtsipasta ja prae 7 minutit (pasta muutub tumedamaks, sest sisaldab palju koriandriseemneid). Kui segu kuivaks kipub muutuma, siis lisa paar tilka vett.
Lisa tomatid ja prae 2-3 minutit.
Lisa 6 dl sooja vett ja maitse järgi soola. Kata kaanega ja hauta 20 minutit, kuni kaste pakseneb ja on ühtlane.
Enne serveerimist sega juurde kookospiim, kuumuta hautis keemiseni. Lisa laimimahl, maitse - vajadusel lisa soola.
Aseta keedetud munad õrnalt potti, lõikepind ülespidi.
Tõsta roog ettevaatlikult serveerimisnõusse.
NB! Kui soovid seda rooga sügavkülmutada, siis jäta välja kookospiim ja munad, aga lisa laimimahl ja sool ning külmuta. Kasuta kastet munakarri valmistamiseks, kookospiim lisa toidu kuumutamise ajal.
Retsept on Camellia Panjabi raamatust "50 imelist India karrit" (Eesti Ekspressi Kirjastus). Pildi tegi ZOOZI. (veidi mugandatud)
Munakarri egg kurma
Camellia Panjabi retsept. Kõikjal Indias tehakse kõvaks keedetud munadega karrit, kasutades kõige tavalisemat kohalikku karriretsepti ja lisades kõige lõpus munad. Seda serveeritakse, kui saabuvad ootamatud külalised või kui lastel on vaja valgurikast toitu. See retsept on pärit Chettinadi piirkonnast.